
фото Unsplash Але часто під час варіння макарони злипаються у грудку, що псує не тільки їх вигляд, але й текстуру
Макарони – одна з найпопулярніших страв у світі. Вони готуються швидко, смакують майже всім та добре поєднуються з різними соусами. Але часто під час варіння макарони злипаються у грудку, що псує не тільки їх вигляд, але й текстуру. Shuba розповідає, як варити макарони так, щоб вони ніколи не злипалися.
Головні правила варіння макаронів
-
Додавайте макарони у киплячу воду. Якщо покласти макарони в холодну або просто теплу воду, їх структура почне розм’якшуватися нерівномірно, що може призвести до злипання.
-
Використовуйте багато води – оптимальне співвідношення становить 1,5 літра води на 100 грамів макаронів.
-
Не забувайте помішувати. Насамперед перші кілька хвилин варіння помішуйте макарони. Так ви контролюватимете процес.
-
Додайте потрібну кількість солі. Перед тим, як додавати макарони їх потрібно посолити. Правильна кількість солі (близько 7-10 грамів на 100 грам макаронів) посилює смак та допомагає зберегти правильну структуру.
-
Не переварюйте пасту. Дотримуйтеся часу, вказаного на упаковці та постійно перевіряйте макарони на м’якість. Паста аль денте не тільки смачніша, а й має менше тенденцію до злипання після приготування.